Blog

Holi Nedir?

Hint mitolojisinde iyiliğin kötülüğe karşı gücünü simgeleyen Holika ‘dan ismini alan Holi  Festival ‘i ; doğanın uyanışı ve renklerin özgürleşmesini kutlamak için her yıl baharın gelişini neşeyle karşılayan  kadın ,erkek, çocuk ve her yaştan insanların özel hazırlanmış boyalar ile birbirlerini renklendirerek eğlenme ritüelidir.

Color Festival Nedir?

Hindistan’da kutlanan Holi isimli ritüele katılan farklı ülkelerden gelen turistler, bu festivalden ilham alarak kendi ülkelerinde de Color Festival ya da Colorfest , Holi , Holi Festivali , Renkli Festival gibi isimlerle farklı adlandırılmış  renkli boya konseptli festivaller , organizasyonlar ve etkinlikler düzenlemektedir.

Ülkemizde ise ilk en etkili organizasyon 30 binden fazla katılımcı ile 2015 yılında Beşiktaş Belediyesi Gençlik Festivali kapsamında Color up ismiyle Color Festival düzenlemiş , festival Türkiye ‘nin ilk yerli Holi boya markası Colorzest ile renklenmiştir.

Color Festival Boyası Nedir?

2014 yılında Türkiye’nin ilk Holi Color Festival boyası, Colorzest  festival boya markası ile üretilmiştir. Colorzest’in “Eğlence Renklenince” mottosu katılımcılara dokunarak, onlara renklerle eğlenme deneyimini en iyi haliyle yaşatabilmek için renklerin canlı ve parlak olmasına özen göstermektedir. En kaliteli bileşenleri,  üretim süreci hassasiyetiyle birleştirerek Holi Festivali boyası, Color Festival boyası, Colorfest boyası, Color Up boyası gibi isimlerle adlandırılmış renkli festival boyaları üretmektedir.

Color Festival Boyası Nasıl Temizlenir?

Holi Festivali, Color Festival ya da kısaltılmışı Colorfest, Color Party, Renkli festival gibi isimlerle düzenlenmiş etkinliklerden ayrılan katılımcılar rengarenk olan kıyafetlerindeki boyaları çıkarmak için çamaşır makinesinde yıkayabilirler.

Color Festival Nasıl Yapılır?

Holi Festivali , Color Festival , Renkli Festival , Holi , Renkli Toz Boya Festivali , ya da Color Festival’in kısaltması Colorfest , Color Party adlarıyla gerçekleşen festivaller müzik sahnesinde konumlandırılan Dj ‘in etkinliği başlatmasıyla katılımcılar sahne önünde müzik dinlerken , onlara verilmiş olan Colorfest boyası , Color Festival boyası , Renkli festival boyası  Color Party boyası  , ya da Festival boyası olarak adlandırılan renkli toz boyaların paketlerini açarak birbirlerini renklendirip ,eğlenirler. Colorzest ‘ in eğlence anlayışını kaliteyle harmanlama tutkusu  katılımcılara geçmekte Colorzest ile eğlenen , renklenen herkes bir sonraki organizasyonunu sabırsızlıkla beklemektedir.